Bo Lamers is kunstenares en gevestigd in Apeldoorn. In 2016 studeerde ze af aan de kunstacademie (AKI) te Enschede. Na haar afstuderen is haar werk aangekocht door de Nationale Nederlanden en heeft ze daarnaast verschillende exposities gehad.
Haar onderwerpen zijn persoonlijk, emotievol, openhartig, expressief en intiem maar ook universeel vanwege de fundamentele thema’s; verbondenheid, verlangen, verdriet, liefde en onzekerheid. Eerlijkheid vindt ze belangrijk, ook al laat het je iets voelen wat pijnlijk is.
Naast kunst maken heeft Bo vanaf haar 18e gewerkt als internationaal fashionmodel. Tijdens haar modellenwerk had ze vaak last van vertwijfeling. Vanwege deze achtergrond heeft ze na haar afstuderen een expositie gehouden over “Wat is schoonheid?”. In dit onderzoek laat ze in haar zelfportretten het spanningsveld zien tussen sterk zijn en vertwijfeling door een modellenfoto van haarzelf expressief over te schilderen. “Wat ik mooi vind aan anderen en mijzelf zijn de dingen die uniek zijn en karakter geven. Vroeger werd ik gepest vanwege mijn flaporen en mijn grote voorhoofd. Ik heb deze stemmen heel lang geloofd en voor waarheid aangenomen. Ook in de modellenwereld heb ik mij lang druk gemaakt over wat anderen hier van zouden vinden. Ik had het gevoel dat ik elk moment door de mand kon vallen en het niet verdiende en er niet hoorde. Het leek op het impostor syndrome. Die vertwijfeling is eerlijk, maar ook pijnlijk”.

“In mijn kunst probeer ik een dialoog aan te gaan. Mijn kunst is intuïtief en komt uit mijn hart”.

Naast modellenwerk en het maken van autonome kunst, werkt ze als zelfstandig ondernemer bij Studio Bowi. Samen met andere creators houdt ze zich bezig met fotografie en videografie gericht op de fashion en beauty industrie. Met Studio Bowi hoopt ze verschillende soorten modellen een podium te bieden. “Het doel is om een divers beeld te laten zien, zoals de wereld echt is”.